Maak kennis met Maaike

Maaike heeft een rijke ervaring zowel in de non-profit sector als in het bedrijfsleven, nationaal en internationaal. Haar drive is altijd een bijdrage te leveren aan de wereld om haar heen en mensen in hun kracht te zetten. Maaike is opgeleid tot coach, interventiekundige en HR/People professional. Ze werkt vooral met positief psychologische methodieken en heeft een pragmatische instelling.

Opleidingen & registratie

  • Aangesloten bij Nobco (Nederlandse orde van beroepscoaches)
  • Coach Intensive opleiding – Nonons 
  • Coachen op Werkgeluk voor (Senior) Leidinggevenden (Chief Happiness Officer) – Gelukkig Werken Academie
  • Postmaster Interventiekunde  – Instituut voor Interventiekunde
  • AMID post master programme Development Studies – Radboud Universiteit Nijmegen
  • Master Cultuur Organisatie & Management – Vrije Universiteit Amsterdam

Meer over Maaike

Van jongs af aan was ik geïnteresseerd in Afrikaanse landen en culturen. Het verbaasde dan ook niemand dat ik op 19-jarige leeftijd naar Kenya en Tanzania vertrok. Terug in Nederland startte ik mijn Master Cultuur Organisatie en Management en ben ik afgestudeerd op het thema “impact van HIV/Aids binnen de politie in Zuid Afrika”. Hierna volgde een loopbaan binnen de HIV/aidsbestrijding waar ik in vele landen en met geweldige mensen heb mogen werken. 

 Gaandeweg kwam ik erachter dat mijn talenten en drive meer lagen op het niveau van persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling. Na het volgen van een postmaster Interventiekunde besloot ik dan ook om ervaring op te doen binnen het bedrijfsleven en trainingen te geven over communicatie en leiderschap. Het werk was fantastisch maar ik miste de relevantie en een groter doel.

Daarom begon ik in 2016 als HR/People manager bij Akvo. Een internationale NGO die data-oplossingen creëert voor overheden, de VN en NGO’s.

In 2020 is het concept ColourFields ontstaan en begin 2021 ben ik echt gestart. Lees hier meer over de naam

Door al die jaren werken in een diverse en multiculturele omgeving leerde ik luisteren, observeren en mijn eigen vooroordelen los te laten. Ik geloof dat dit de basis is voor een goede coaching- en trainingspraktijk.

KvK: 8128803 / BTW: NL003559818B35