Maak kennis met Maaike

Door te investeren in je innerlijke ontwikkeling, kun je meer impact maken! Dat is mijn overtuiging en motivatie als coach en trainer. Ik heb ruim 15 jaar ervaring in coaching, organisatie- en teamontwikkeling en heb vooral gewerkt binnen internationale organisaties die sociale verandering aanwakkeren. Mede hierdoor heb ik de kans gehad om met veel inspirerende leiders over de hele wereld samen te werken. De afgelopen jaren heb ik deze ervaringen vertaald naar een effectieve coaching- en trainingsaanpak, waarbij leiderschap en (werk)geluk centraal staan. Ik werk veel met positieve psychologische methodieken, zoals waarderend onderzoek, maar ook transactionele analyse, voice dialogue en ACT (acceptance & commitment therapie) en systemisch coachen.

Opleidingen & registratie

  • Aangesloten bij Nobco (Nederlandse orde van beroepscoaches)
  • Coach expert senior level – Nonons
  • Coach Intensive opleiding – Nonons 
  • Coachen op Werkgeluk voor leidinggevenden – Gelukkig Werken Academie
  • Postmaster Interventiekunde  – Instituut voor Interventiekunde
  • AMID post master programme Development Studies – Radboud Universiteit Nijmegen
  • Master Cultuur Organisatie & Management – Vrije Universiteit Amsterdam

Meer over Maaike

Van jongs af aan was ik geïnteresseerd in Afrikaanse landen en culturen. Het verbaasde dan ook niemand dat ik op 19-jarige leeftijd naar Kenya en Tanzania vertrok. Terug in Nederland startte ik mijn Master Cultuur Organisatie en Management en ben ik afgestudeerd op het thema “impact van HIV/Aids binnen de politie in Zuid Afrika”. Hierna volgde een loopbaan binnen de HIV/aidsbestrijding waar ik in vele landen en met geweldige mensen heb mogen werken. 

 Gaandeweg kwam ik erachter dat mijn talenten en drive meer lagen op het niveau van persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling. Na het volgen van een postmaster Interventiekunde besloot ik dan ook om ervaring op te doen binnen het bedrijfsleven en trainingen te geven over communicatie en leiderschap. Het werk was fantastisch maar ik miste de relevantie en een groter doel.

Daarom begon ik in 2016 als HR/People manager bij Akvo. Een internationale NGO die data-oplossingen creëert voor overheden, de VN en NGO’s.

In 2020 is het concept ColourFields ontstaan en begin 2021 ben ik echt gestart. Lees hier meer over de naam

Door al die jaren werken in een diverse en multiculturele omgeving leerde ik luisteren, observeren en mijn eigen vooroordelen los te laten. Ik geloof dat dit de basis is voor een goede coaching- en trainingspraktijk.

Newsletter

ColourFields

KvK: 81288093 / BTW: NL003559818B35